Tallers de teatre per aprendre a viure i conviure.

Escenaviva, una companyia de Teatre resident a Terrassa d’ençà el 2015, professionals del teatre tant sobre l’escenari com dins l’ensenyament d’arts escèniques, ofereixen tallers de teatre per millorar l’educació de la nostra canalla.

tallers de teatre a les escoles Escenaviva

El Teatre no és només jugar un paper: És també el camí per comprendre, gestionar i comunicar les emocions humanes i representatiu de les seves relacions. És per això que l’acte teatral serveix no només com a divertiment del que ho fa i del que ho contempla, sino que també constitueix una eina humanística de coneixement d’un mateix i dels altres, que convida a reflexionar tant sobre les pròpies actituts i accions com sobre les d’aquells que ens envolten.

Oferim aquest projecte per l’àmbit de lleure i educatiu per tal de apropar les bondats de l’aprenentatge teatral als nens i joves, ja que resulta molt adient per un aprenentatge lúdic i humanístic, que facilita la comunicació humana mentres s’apren jugant, jugant a viure.

Les bondats de fer teatre.

Aquest es un projecte que pretén integrar el teatre a les escoles com a eina útil d’educació pels nens, com a assignatura humanística, ja que no és només la representació de una història.

El teatre té d’altres utilitats, com ara l’aprenentatge de tècniques de relaxació, pot motivar els alumnes de cara a l’estudi i el treball en equip, i de practicar la memorització i l’oratoria a més a més de l’exercici de la llengua catalana dintre un entorn natural, que seria la llengua parlada i les converses.

També afavoreix les dinàmiques de grup, o la capacitat crítica, tractant-se d’una disciplina combinada amb la creativitat. Tantmateix, l’aula de teatre pot esdevenir un bon camí d’expressió per les inquietuts de nens i joves, donant la possibilitat d’anàlisi d’aquestes inquietuts.

muntatges teatre escenaviva

El teatre també es una poderosa eina de formació personal, ajudant a vèncer timidesa i aprenent la confiança que s’ha de tenir per fer una bona feina en equip. A més d’un potenciador del exercici de la democràcia.

Professors titulars

Eduardo Herrera ha estat donant classes de teatre per escoles e institus per més de vint anys. Ha donat classes, entre d’altres, a l’escola Albèniz (Badalona), l’Institut Eugeni d’Ors, etc. Per aquests va crear les obres que s’havien de representar. A més de la seva actrvitat docent, l’Eduardo es autor de teatre i guionista, actor i director de teatre. Crearà les obres per aquests alumnes, dirigint les classes i l’obra, proposant exercicis de cara la fluidesa de la interpretació i la dinàmica de grup.

Catalina Higuera  A més de la creació e interpretació teatral, reuneix coneixements de música (solfeig i cant), dansa (ballet, flamenco, contemporani, tècnica Alexander), i audiovisuals (direcció, gravació i muntatge). Seria l’encarregada de coordinar les tasques de creació d’escenografia, vestuaris, maquillatge, així com de les parts musicals o ballades de les obres. També podria supervisar la posada en escena o les lectures del text. També fa el seguiment audiovisual pel càsting, making off i tècniques d’autoanàlisi mitjançant les gravacions.

Objectius:

Estimular la relació família-escola; no nomès mitjançant la seva col·laboració, sino oferint representat el fruit de la feina d’aquests alumnes.

Fomentar l’il·lusió dels nens per la feina en equip, la pràctica del català, l’exercici de la democràcia i el gust per l’estudi a través d’un aprenentatge lúdic, com ara el teatre.

Fer reflexionar sobre la convivència i la tolerància, amb un lloc per tothom.

El teatre també aporta una sèrie de coneixements inherents al seu estudi:

  • Exercicis de respiració per la relaxació i projecció de la veu.
  • Estímulant de la imaginació per la creació, la concentració, la memorització i la intencionalitat.
  • Expressió corporal (llenguatge no verbal).
  • Lectura, puntuació, comprensió, vocalització i interpretació del text. (Lectura expressiva)
  • Dins de la creació de la història es treballaran l’imaginació, l’escolta, el debat moderat, la combinació d’idees i el consens.

 

Tallers de teatre Escenaviva: Divertits i didàctics.

 

Els Tallers Escenaviva poden ser d’una setmana o de tot un curs escolar, adequant el temari i exercicis a la durada del curs, i donant com a resultat una obra posada en escena, que es grava el dia de l’estrena com a punt final del taller de teatre.

 

Podem oferir-vos més detalls contactant amb Escenaviva.

espectacles en catala escenaviva