Lectura expressiva: una habilitat per la comunicació.

Al nou curs escolar s’han introduït novetats dins els mètodes d’ensenyament del sistema educatiu. Es tracta de la lectura expressiva. Ja fa temps que la pràctica de la lectura és un element molt valorat al programa educatiu, i ja s’està treballant la comprensió lectora i les tertúlies literàries, com elements clau i de molta utilitat de cara a assolir capacitats tan útils com la comunicació i la comprensió del mon que ens envolta mitjançant la literatura.

Doblant esforços, aquest any des del Departament d’Ensenyament s’està requerint a les escoles el exercici de la lectura expressiva, per una millor educació dels nostres infants i joves. Per tal d’assolir aquest objectiu el teatre és una eina més que eficaç,  i tot i que l’art dramàtic aplega no només la lectura, sí que aquesta es una part clau del fet teatral. I arriba a ser  una eina força útil per l’educació en l’expressió oral.

Donat que fa ben poc que se li atorga la deguda importància a la lectura expressiva, els professionals docents a les escoles no tenen per què dominar aquesta variant, que ha estat sempre pròpia dels estudiants d’art dramàtic; de fet n’hi ha espectacles que es diuen de”lectura dramatitzada”, on els actors només fan això, llegir els seus papers en veu alta amb l’intencionalitat correcta per transmetre el missatge teatral, sense l’intervenció del llenguatge gestual o la resta d’elements necessaris dins la producció d’una obra de teatre.

Des de Escenaviva oferim tallers en diverses modalitats que tracten de la lectura expressiva, potser algun d’aquests tallers pugui ser interessant per vosaltres. Així, entre tots, podem construir la base d’un bon futur per la nostra joventut.

Els tallers de lectura expressiva d’Escenaviva tracten els elements necessaris per adquirir aquesta habilitat des del seu fonament, aplicant tècniques actorals com ara el tractament del text, el ritme i l’entonació, així com les diferents variants de comunicació expressiva, en diàlegs, narració i oratòria. Preparem els nostres fills per assolir els seus objectius a la vida donant-lis habilitats comunicatives.

Tallers de lectura expressiva per a docents.

Presentem un programa d’aprenentatge gradual sobre lectura expressiva amb tots els elements que cal tenir en compte de cara a la seva aplicació a les aules per part dels mestres.

Extraescolars pels alumnes.

Treballant pas per pas sobre projectes que es podran presentar a la fi de curs de les diferents modalitats de lectura expressiva, per anar creant una cultura i un costum en la lectura expressiva que arriba a ser capacitat en la expressió oral, i la lectura en veu alta de forma natural i eficaçment comunicativa

Taller de claus de la lectura expressiva i lectura dramatitzada.

Per part dels actors d’Escenaviva, presentem els aspectes a tenir en compte i completem l’explicació amb una lectura dramatitzada, per tal de que els alumnes comprovin el seu efecte.

Podeu contactar amb nosaltres per més informació, us atendrem amb molt de gust.

 

Podeu trucar-nos o enviar-nos un mail per mé sinformació

Podeu trucar-nos o enviar-nos un mail per més informació sobre els tallers de lectura expressiva.